Brassói kicsit másképp

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 819 kalória
  • Magica
Megosztás

A húst 3 x 3 cm kockára vágjuk. 1 dl olajban elkeverem a mustárt, ételízesítőt, az átnyomott fokhagymával.
Egy jól záródó edényben, pár órát állni hagyjuk (akár egy éjszakát is lehet).
Meghámozom a burgonyát, majd kockára vágom, akkorára, mint a húst.
A burgonyát csak akkor főzőm elő, ha már mehet is a serpenyőbe sütésre, mert akkor még meleg, és nem hűti le az olajat, így nem fogja megszívni magát.
Sós vízben, forrástól kb. 2-3 perc. Ez azért jó, mert sokkal lágyabb, ízletesebb lesz, nem vesz fel olajat és ha esetleg maradna, ami nem szokott, melegítés után is nagyon finom.
Szóval ha eleget állt a hús, fogunk egy nagy serpenyőt és ropogósra sütjük az előfőtt burgonyát, majd kiszedjük és félretesszük.
Most a húshoz, visszahagyunk az olajból egy keveset, kb. 1 dl, amiben a krumpli sült. Megsütjük a húst, olyan 8-10 perc alatt (mivel pácban áll, elég).
Ezután hozzáadjuk a borsot, fokhagymakrémet, a legvégén a pirospaprikát. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a burgonyával és már tálalható is.
Egyébként lehet csirkemellből, pulykamellből, ki mit szeret.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat