Borsos tokány paradicsompürével

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1300 kalória
  • Anikó
Megosztás

A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk és jól megmossuk.
Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.
Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte.
Ezután kevés vizet adva hozzá, fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk.
Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon.
Ha a hús félig puha, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ezzel puhára pároljuk.
Én petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adtam mellé, valamint savanyúságot.


Hozzávalók
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • dkg paradicsompüré
  • 80 dkg sertés lapocka  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
Vegye meg a hozzávalókat