Borsos-kacsazsíros pogácsa

  • 12 személyre
  • 140 perc
  • 1383 kalória
  • Joe
Megosztás

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt és a tejfölt, majd kemény tésztát gyúrunk belőle.
Langyos helyen, kb. 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni.
Felvert, egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat