Borsó krémleves baconnal

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 1057 kalória
  • MÓNIKA
Megosztás

Olajon megdinszteljük a fokhagymát, majd felöntjük vízzel és a sárgaborsót,zöldborsót beletéve, hosszan főzzük, tegyünk bele babérlevelet és frissen őrölt borsot, sót. Miután puhára főztük, még ízesítjük és botmixerrel pépessé turmixoljuk. A levest nem habarjuk be, magától is finom sűrű, főzelékes állaga lesz, amit persze lehet hígítani, ki-hogy szereti. Füstölt sajtból puhább, krémesebb állagú típust válasszunk, amit kis kockákra aprítunk. A bacont keresztben pici kb 2 cm széles szeletekre vágjuk és serpenyőben jó ropogóssá, sütjük saját zsírjában. A forró levest tálkába merjük, beledobunk egy fél marékkal a sajtkockákból, a leves tetejére pedig a sötétre sült bacont tesszük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat