Borleves karácsonyra

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 871 kalória
Megosztás

A bort forraljuk fel a fahéjjal,fűszerkeverékkel és vaníliarúddal.
Ha felforrt ,akkor adjuk hozzá a cukrot és forraljuk tovább.
Közben facsarjuk ki a citrom és a lime levét és adjuk hozzá a borhoz.
Válasszuk szét a tojásokat.A fehérjét verjük kemény habbá kevés cukorral.
Szaggassunk a fehérjehabból galuskákat a gőzölgő borba és 2-3 percig gőzöljük.
Szedjük ki a megfőtt galuskákat .
Ha megfőztük az összes fehérjegaluskát ,akkor a sárgáját keverjük ki pudingporral.
Sűrítsük be a fűszerest bort és gyors mozdulatokkal keverjük bele a tejszínt is.
Ne forraljuk tovább,mert kicsapódik a tejszín.
Tálaláskor a habgaluskával kínáljuk a levest.


Hozzávalók
  • 1.5 l fehérbor  
  • db fahéj
  • db vaníliarúd
  • db Tesco Finest friss tojás
  • csipet mézeskalács fûszer
  • 15 dkg cukor
  • db citrom
  • db lime
  • tasak vaníliás pudingpor
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat