Borjúmáj borszószban

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 583 kalória
  • Tibor
Megosztás

A májat felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. a hagymát és fokhagymát megpirítjuk 2 ek vajon.
Belekeverjük a gombát és addig puhítjuk amíg a leve elfő. Levesszük a tűzről, beszórjuk lisztel és jól elkeverjük.
Meglocsoljuk a borral és 3 dl vízzel majd felforraljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és hozzáöntjük a szójaszószt. Lassú tűzön 10 percig főzzük.
Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 1 ek vajat. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt, és a maradék 2 ek vajban a májszeletek mindkét oldalát közepes lángon 1-1 percig sütjük. Akkor jó ha a közepe rózsaszín. A májat a gombás boros szósszal leöntve tálaljuk.
Kukoricás rizs illik hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat