Borjúcomb dubarry módra

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 619 kalória
  • Farnadi
Megosztás

A borjúhúst szeletekre vágjuk, majd gyengén kiveregetjük.
Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva, kevés zsiradékban, minden oldalát átsütjük.
Sütőlapra helyezzük.
A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk.

Besamel mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet és habzásig keverjük.
Folyamatos keverés mellett, felöntjük a forró tejjel, majd a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját.
Sóval, szerecsendióval ízesítjük.

A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére és világospirosra sütjük.

Forrón, esetleg párolt rizstalpra tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat