Bőrén sült lazacfilé, spárgával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 173 kalória
Megosztás

A spárgák előkészítésével fogjuk kezdeni. Mossuk meg őket alaposan és tövénél kezdjük el meghajlítani és ahol eltörik, onnantól kezdve kezdjük csak el használni. Egy pucolóval vékonyan hántsuk le pikkelyeit és ezzel elő is készítettük őket. Egy forró serpenyőbe dobjuk be őket és sózzuk, borsozzuk. Itt tegyünk hozzá pár kanál vajat és alacsony lángon pároljuk addig, amíg el nem készül.
A lazacokat alacsony lángon bőrével lefelelé kezdjük el sütni, egészen addig ameddig majdnem teljesen átsül. Nem is kell mozgatni egyáltalán csak szépen lassan sütni. Az utolsó mozdulat az legyen, hogy megfordítjuk és még 2-3 percig sütjük a húsos oldalait is.
Tálalásnál locsoljuk meg frissen facsart citromlével.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat