Bőrén sült csirkecomb filé, fokhagymás spenótkrémmel és pirított karfiollal

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 468 kalória
Megosztás

A spenóttal fogjuk kezdeni! Pár gerezd fokhagymát felkarikázunk és elkezdjük pirítani, odafigyelve arra, hogy ne égjen meg. Eztán ráöntjük a spenótpürét, beízesítjük sóval és egy kevés borssal. Összeforraljuk az egészet és félrerakjuk. A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Lobogó sós vízben forrázzuk körülbelül 2 percig, majd leszűrjük és hideg vízbe rakjuk. A rózsákat félbevágjuk és a vágási felületén megpirítjuk egy kevés fokhagymával.
A csirkecombokat szépen kifilézzük egy nagyon éles késsel és a csontját félrerakjuk, mert kiváló leves főzhető belőle.
Mindkét oldalát alaposan sózzuk be és kezdjük el először sütni a bőrös oldalát. Amikor a bőre jó ropogósra pirult, akkor fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalát is.
Díszítéshez használjuk egy kevés baby spenótot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat