Bolognai rakott burgonya

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 739 kalória
  • magdi
Megosztás

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük és megszórjuk sóval.
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és állandó kavarás mellett, kb. 5 percig sütjük.
Felöntjük a paradicsomlével és felfőzzük. Sóval, borssal, Cayenne borssal és a fűszerekkel ízesítjük. A mártást a burgonyára öntjük.
A paradicsomokat megmossuk, szeletekre vágjuk és elrendezzük a darált húsra.
Az egészet bekenjük a crème fraîche-sel és megszórjuk a sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 percig sütjük. Megszórjuk a reszelt mozarellával és további 10 percig sütjük.