Bolognai lencse

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1123 kalória
  • judit
Megosztás

A beáztatott lencsét, sós vízben, a babérlevéllel együtt megfőzzük.
A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta.
Hozzáadjuk a darált húst és kifehéredésig pirítjuk, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk.
Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük, kb. 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk.
Kakukkfűvel és rozmaringgal, ízlés szerint fűszerezzük.
Lassanként hozzáadjuk a vörösbort és 10-12 percig pároljuk.
Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat