Bolognai lasagne

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1390 kalória
Megosztás

A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet.
Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét.
A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel és a borral.
Hozzáadjuk a húshoz, majd 50 percig főzzük.

Besamel mártás:
4 evőkanál vaj, 4 ek. liszt, 8 dl tej (felesben lehet tejszínnel is készíteni, akkor bársonyosabb lesz a mártás).
A tejet felforraljuk, és félretesszük.
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk.
A forró tejet, állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük.
Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

Összeállítás :
A tésztalapokat nem kell előfőzni! Fontos, hogy a tepsi aljára tegyünk először egy kis besamelt.
Ezután egy sor tésztát, majd a húsragút, erre besamel, tészta, ragú, besamel és így tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetején csak tészta és paradicsommártás legyen! Ezt szórjuk meg bőségesen reszelt, füstölt sajttal.

Lassú tűzön, szép lassan átsütöttem addig, amíg a sajt meg nem pirult a tetején.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat