Bolognai lasagne bazsalikommal

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1230 kalória
Megosztás

A pyrex öntöttvas edényben felmelegítjük az olajat. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet. Ha megpirult, rárakjuk a darált marhahúst és kipirítjuk, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és fedő alatt, puhára pároljuk a ragut.
Adunk hozzá zúzott fokhagymát és frissen vágott bazsalikomot.
A vajat habzásig hevítjük és beleszórjuk a lisztet. Felöntjük forró tejjel és sózzuk, borsozzuk.
A ragut, a mártást és a tésztát, váltogatva berétegeljük egy vajazott tepsibe és besamellel, valamint reszelt sajttal befedjük.
Előmelegített sütőben, 150 fokon sütjük, majd ha megpuhult, 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat