Bográcsgulyás 2

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 758 kalória
  • Nyámika
Megosztás

A húst egészben megmossuk.
A húst 1 x 1 cm-es kockára, a vöröshagymát finomra, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát szeletekre vágjuk.
A bográcsot, a fagyott sertészsírral vastagon kikenjük és belehelyezzük a húst.
Rátesszük a hagymát, a fokhagymát, a köményt, a zöldpaprikát és a paradicsomot, valamint a zellerlevelet, majd megsózzuk.
Az így előkészített bográcsot a tűz fölé helyezve, gyakori rázogatással, zsírjára pirítjuk, vigyázva arra, hogy le ne égjen.
A bográcsot a tűzről levéve, a fűszerpaprikát hozzákeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a készítményt.
Visszahelyezzük a tűz fölé és lassan főzzük.
Amíg a hús fő, a burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk.
Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát és a száraz csipetkét. Vizet teszünk hozzá és ha kell, utánaízesítjük, majd együtt, puhára főzzük. Tálaláskor a bográcsot az asztalra helyezve, apróra vágott erős paprikát, cseresznyepaprikát adhatunk hozzá, friss kenyérrel.






Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat