Bodzaszörp

  • 30 személyre
  • 10 perc
  • 1706 kalória
Megosztás

Legalább 20-25 virágot szedjünk egyszerre, ennyi szükséges 5 liter vízhez.
A virágokat felfelé szállítsuk, hogy az értékes virágpor ne hulljon ki.
Egy nagy lábasba, tegyünk 5 liter vizet.
Legalább 1 napig, vagy akár tovább is, lefedve hagyjuk ázni a virágokat. Amennyiben 1 napnál tovább áztatjuk, minden nap keverjük meg.
Ezután szűrjük le (legjobb egy tiszta textilpelenka erre a célra), majd adjunk hozzá 70-80 dkg cukrot és 5-6 citrom levét.
Utóbbit a boltban kapható citrompótlóval is helyettesíthetjük.
Forraljuk fel, töltsük alaposan kimosott, jól zárható üvegpalackokba.
Dunsztoljuk be, egészen addig, ameddig ki nem hűlnek az üvegek.
A tartósítást végezhetjük borkénnel, vagy nátrium-benzoáttal is, de figyeljünk rá, hogy az eredeti cél a természetesség volt, ne rontsuk le a vegyszermentes szörpünket, túl sok mesterséges adalékkal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat