Bodza ital

  • 4 személyre
  • 10 perc
  • 12231 kalória
  • PHelgi
Megosztás

Nagy méretű befőttes üvegbe (akinek nincs, nagyobb lábasba) beleteszem a cukrot. Annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Elkeverem a cukrot, beleteszem a citrompótlót, a megmosott és héjastól karikára szeletelt citromot és a bodza virágokat. Mielőtt az üvegbe teszem a virágokat, leöblítem őket vízzel. A többi vizet is hozzáöntöm, majd egy napig állni hagyom. Az eltelt nap után, le kell szűrni az italt. Egyszerű, műanyag flakonokban lehet tárolni. Hűtve, igen finom italt kapunk. Pár nap eltelte után megerjed és pezsegni kezd, így is nagyon finom. Ne féljünk tőle, nyugodtan meg lehet inni akkor is, ha már pezsgős.

Amikor elmegyünk bodzavirágot szedni, ügyeljünk arra, hogy ne forgalmas út, vasút mellől szedjünk. Nézzünk szét a környezetünkben, apróbb utcákban, mert biztosan rábukkanunk egy-egy bodza bokorra. A bodzának vízhajtó hatása is van, ezért nagyon egészséges.
A virágokat leszedve készítsük el az italt, ne tároljuk őket napokig, mert elhervadnak.


Hozzávalók
  • db bodzavirág
  • l víz
  • 50 dkg cukor
  • 100 db citrompótló
  • db citrom
Vegye meg a hozzávalókat