Birsalmás körtelekvár

  • 10 személyre
  • 120 perc
  • 727 kalória
Megosztás

Előkészítés:
A birsalmát konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, lecsepegtetjük. Nem hámozzuk meg, csak kivágjuk a csumájának a két végét.
A húsát nagyobb darabokra vagdossuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, és hagyjuk lecsepegni.

Elkészítés:
A birsalmát 5 dl vízzel felforraljuk, és néha megkeverve, 20-30 percig, puhára főzzük.
Kissé hűlni hagyjuk, és levével együtt átpasszírozzuk.
A körtét meghámozzuk, magházát kivájjuk, a húsát apróra vágjuk.
A birsmasszát kiegészítjük a körtével. A masszát összekeverjük a zselírozó cukorral és a vaníliás cukorral.
Felforraljuk, és 4 percig rotyogtatva főzzük. Az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat