Birsalmafánk

  • 5 személyre
  • 40 perc
  • 426 kalória
Megosztás

A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a sütőport.
Ezután a kefirt és a lisztet is hozzáadva, jól kikeverjük. (Egészen sűrű galuskatésztának kell lennie.)
A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, ismét megmossuk, és kicsumázva belereszeljük a tésztába.
Jól összedolgozzuk, végül a 180 fokos, forró olajba szaggatjuk egy kis, kerek merőkanál segítségével, oly módon, hogy a merőkanalat minden egyes fánk adagolása előtt, üresen belemártjuk a forró olajba. (Így könnyen lecsúszik a tészta a kanálról.)
A 4-5 perc alatt megsült fánkok, jócskán megdagadva kerülnek ki az olajból, ezért egyszerre csak néhány darabot tegyünk a készülékbe.
A megsült fánkokat papírtörülközőre tesszük, hogy felitassuk a lecsurgó olajat, és jéghideg birsalmabefőttet kínálunk hozzá.
(Vigyázat! A tésztában lévő cukor miatt nagyon gyorsan sül!)
Gyorsan és egyszerűen készíthető.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat