Birsalma kompót üvegben

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 364 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A birsalmákat egy dörzsis szivaccsal, nagyon alaposan megsikáltam, így nem kellett meghámozni őket.
Négybe vágtam, a magházat és a barnult részeket gondosan kiszedtem, majd a gyümölcshúst kockákra daraboltam.
Annyi vizet engedtem rájuk, ami ellepte, majd belemértem a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget, és hozzáadtam az alaposan megmosott citromból vágott 3 karikát.
Kis lángon, puhára pároltam, majd kimosott üvegekbe szedtem.
A tetejükre egy-egy késhegynyi nátrium-benzoátot szórtam, szorosan rázártam a tetőt, és pár percre fejre állítottam az üvegeket, majd száraz dunsztba tettem, míg teljesen kihűltek.


Hozzávalók
  • db birsalma
  • 20 dkg cukor
  • tk fahéj
  • szem szegfűszeg
  • db citrom
  • kevés tartósitószer
Vegye meg a hozzávalókat