Birkapörkölt

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 1182 kalória
  • Norbi
Megosztás

A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, ízlés szerint megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 15 dkg zsír (vagy olaj)
  • db zöldpaprika
  • kg birkahús
  • ek pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat