Bencike kedvence

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 867 kalória
  • Bencike
Megosztás

A hagymát és a szalonnát apróra vágom, majd az olajon megpirítom.
Mikor már a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot, valamint a kockázott paprikát.
Ha levet eresztett, hozzáadom a pirospaprikát, piros aranyat, gulyáskrémet, a többi fűszert és a húst.
Ezután még kicsit pirítom, majd felöntöm a vízzel.
Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadom a borsót, és puhára főzöm.
Köretnek tésztaféléket, nokedlit, vagy petrezselymes burgonyát ajánlok.
Savanyúságként uborkát, csalamádét, vagy almapaprikát.


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek pirospaprika
  • kk őrölt kömény
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kocka leveskocka
  • gerezd fokhagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • ízlés szerint hegyes csípős paprika
  • 0.5 kg sertéshús
  • dl forró víz
  • ek fűszersó  
  • 0.5 kg zöldborsó  
Vegye meg a hozzávalókat