Bejgli karácsonyra

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1094 kalória
Megosztás

A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát.
Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Készítsük el a tölteléket.
Felforralunk 2 dl tejet, és ha forr, belekeverjük a porcukorral elkevert darált mákot.
Főzzük fel,majd hűtsük ki. Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót.
Főzzük fel, majd hűtsük ki. A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk.
Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével. Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta.
Hűtőbe rakjuk 60 percre, majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük.
Ha megsült, várjuk meg hogy egy kicsit hűljön, majd porcukorral megszórva tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat