Barbecue csirkeszárnyak

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 698 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük.
A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat majd kis kockákra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk,majd a szárnyvégeket lecsípjük és a szárnyat a forgónál ketté vágjuk. A húst sózzuk.
Elkészítés:A cukrot kevés olajon arany barnára pirítjuk. Rátesszük a hagymát,egy-két percig pirítjuk. Beletesszük a többi hozzávalót és kis lángon sűrűn kevergetve egy órát főzzük. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá.
A csirke szárnyakat grillen vagy sütőben a szósszal kenegetve szép pirosra sütjük. A maradék szószt hűtőben lezárt üvegben tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Hozzávalók
  • kg csirkehús
  • fej vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • kanál barna cukor
  • kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kanál ketchup  
  • kanál Worcestershire-szósz
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • tk balzsamecet
  • db chilipaprika
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kk oregáno
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • cl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
Vegye meg a hozzávalókat