Báránytorta keresztelőre

  • 6 személyre
  • 50 perc
  • 1892 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből nagyon kemény habot verünk.
A sárgáját a 20 dkg porcukorral, fehéredésig verjük. Ezután tesszük bele a lisztet, a sütőport és az étolajat. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
A masszát két részre osztjuk, majd a kivajazott formában, előmelegített sütőben, 200 fokon, tűpróbáig sütjük.
A krémet amivel összeragasztjuk a két felét a piskótának és amivel bevonjuk, a következő módon készítjük el:
A puha margarint a 20 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük, majd habosra verjük.
A kész piskótaformát bevonjuk a vajkrémmel, majd dióval meghintjük.
A bárány nyakába szalagot kötünk és margarétával díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat