Báránysült fokhagymával, mentával

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 428 kalória
Megosztás

A gerincszeleteket sózzuk és borsozzuk. A zöldfűszereket aprítsuk fel és dörzsöljük be vele a húst. Hagyjuk állni 2-3 órát.
A kuszkuszt elég leforrázni és lefedni, nem muszáj klasszikusan főzni.
Egy serpenyőt melegítsünk fel és rakjunk bele babérlevelet, fokhagymagerezdet. Miután kicsit megpirultak, rakjuk mellé a félbe vágott paradicsomokat és a bárányszeleteket. Süssük 3-4 percig mindkét felét, majd előmelegített sütőben 130 fokon további 15 percig süssük.
A sült bárányt tálaljuk a sült paradicsommal és a kuszkusszal.


Hozzávalók
  • szelet báránygerinc
  • 40 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 10 dkg fokhagyma  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • marék menta
  • marék bazsalikom levél
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 30 dkg kuszkusz
Vegye meg a hozzávalókat