Bárányhús-gombóc leves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 334 kalória
  • Tibor
Megosztás

A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük.
A darált bárányhúst sózzuk, őrölt római köménnyel fűszerezzük és összekeverjük a reszelt sajttal, valamint a kukoricakeményítővel. A masszából, vizes kézzel gombócokat formázunk.
A gombócokat a forró levesbe szaggatjuk, lefedjük és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és snidlinget, néhány szál koriandert és zellerzöldet, valamint a felkarikázott újhagymát.
A levest lehúzzuk a tűzről és 2-3 percig, fedő alatt pihentetjük, majd tálaljuk.


Hozzávalók
  • kk kömény (őrölt római)
  • csokor petrezselyem
  • csokor snidling
  • ek keményítő (kukoricakeményítő)
  • dl tejszín
  • szál sárgarépa
  • szál fehérrépa
  • 2-3 szál újhagyma
  • 20 dkg zeller
  • 30 dkg bárányhús (lapocka)
  • dkg sajt  
  • ek pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat