Bárányfilé gorgonzola mártással

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1022 kalória
  • Karcsi
Megosztás

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és lereszeljük.
Liszttel, tejföllel és szódabikarbónával kidolgozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, gombócokat formázunk és bő, forró olajban kisütjük. A fokhagymát áttörjük.
A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot.
A sajtot felkockázzuk, a serpenyőbe öntjük a levest és a tejszínt, forraljuk. Hozzáadjuk a sajtot és felolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Felhevítjük az olívaolajat és a hússzeleteket megpirítjuk. A húst a mártással, burgonyafánkkal tálaljuk.


Hozzávalók
  • gerezd fokhagyma
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg sajt  
  • 60 dkg burgonya  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 1.5 dl tejszín
  • ág kakukkfű
  • 25 dkg átszitált liszt
  • ek tejföl  
  • ág rozmaring
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl húsleves
  • 60 dkg báránygerinc (filé)
  • csipet szódabikarbóna
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat