Bárányfasírt mentával, tormás karfiolpürével

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 159 kalória
Megosztás

A bárányt alaposan fűszerezzük be a finomra vágott mentával együtt. Mehet hozzá a tojás és a zabliszt. Eztán gombócozzuk ki és tegyük félre pihenni. Közben főzzük meg a karfiolt erősen sós, babérleveles vízben. Miután megpuhult szűrjük le és ízlés szerint turmixoljuk le vagy csak nyom-kodjuk össze villával, ha jobban szeretjük darabosan. A végén reszeljünk bele friss tormát.
A húsgombócokat süssük ki és tálaljuk a karfiolpürével. Friss mentával díszítsük.



Hozzávalók
  • 500 g darált marhahús
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek zabliszt
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet őrölt római kömény
  • ízlés szerint menta
  • db karfiol
  • db torma
  • ek kókusz zsír
  • db babérlevél
Vegye meg a hozzávalókat