Báránybecsinált

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 907 kalória
  • Mecsu
Megosztás

Tisztítsuk meg a húst, vágjuk kockákra és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Ha felfőtt, vegyük lejjebb a tüzet és dolgozzuk bele a felkarikázott répákat, a felszeletelt gombát, a cikkelyekre vágott hagymát, a póréhagyát és a zöldfűszert. Ízesítsük a sóval, a borssal és a szegfűszeggel. Pároljuk másfél órán át, majd szűrjük le. Az alaplevet főzzük negyed óráig, közben pedig fölözzük le a zaftját.
Felhevített vajon futtassuk meg a lisztet, majd keverjük a leveshez. Szintén adjuk hozzá a tejszín és a tojássárgájának a keverékét.
Csak melegítsük és közben tegyük vissza húst, a zöldségeket, valamint hintsük meg a snidlinggel.


Hozzávalók
  • csipet
  • 60 g liszt  
  • fej vöröshagyma
  • 100 g vaj  
  • 10 szem bors
  • db sárgarépa
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.8 kg bárányhús (kicsontozott lapocka)
  • 20 dkg gomba (csiperke)
  • db répa (karórépa)
  • 0.5 csokor snidling (apróra vágott)
  • csokor zöldfűszer
Vegye meg a hozzávalókat