Banántorta csokikrémmel

  • 8 személyre
  • 45 perc
  • 556 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Kivajazok és kilisztezek egy gyümölcstorta formát.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját kikeverem a porcukorral, és lassan adagolva belekeverem a lisztet.
A fehérjéből habot verek, és óvatosan beleforgatom a lisztes masszába, majd beleöntöm a tortaformába.
Kicsit megkocogtatom a formát, hogy a massza minden teret kitöltsön, majd a tetejét elsimítom.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt, készre sütöm. Ha a teteje kezd barnulni, akkor megsült. Ezután egy tortatálra borítom.
A csokoládépudingot, a zacskón lévő utasítás szerint megfőzöm, és még melegen, a torta mélyedésébe öntöm.
Ha a puding kihűlt, elrendezem rajta a felszeletelt banánt, és az elkészített zselével bevonom a torta tetejét.
A zselét, a zacskón lévő mód szerint készítem el, cukorral, citromlével ízesítem.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat