Banános szaloncukor

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1118 kalória
Megosztás

Fél kiló cukrot felteszünk főni, két deci vízzel.
Addig főzzük kevergetve, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz.
Ekkor ujjpróbát végzünk úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjunkat hideg vízben lehűtjük, ezzel csípünk a keverőkanálban lévő masszából. Ha 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek a megnyitott ujjak között, akkor kész.
Keverjünk a péphez a pár csepp citromlével leturmixolt banánt.
Langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen és hideg tálcán simítsuk el, 1,5-2 cm vastagságban.
Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel, vágjuk kis téglalap, vagy kockaformákra.
Az elkészült szaloncukrot, csokoládébevonóval is bevonhatjuk.
Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét, és (ha már jól kihűltek) csomagoljuk be a cukorkákat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat