Banános krémes torta

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 2058 kalória
  • Csilla
Megosztás

A 6 tojás sárgáját 30 dkg kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport és 30 dkg lisztet.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet.
A 2 cs. pudingport 30 dkg cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarunk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet (összesen 8 dl).
Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beleteszünk 15 dkg margarint, és csomómentesre kavarjuk.
A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk.
Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel, majd apróra vágott banánt teszünk a krém tetejére.
Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá.
Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.
A 25 dkg szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral.
A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, és a tetejét banánnal díszítjük.
Ezután a szélét a margarinos krémmel díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat