Bakonyi sertéstokány

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 814 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk.
A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

Elkészítés:
A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk.
Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk.
A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, és kiforraljuk.
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával (orsó, szarvacska) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat