Bakonyi sertéskaraj

  • 8 személyre
  • 85 perc
  • 1384 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst kicsontozom, ujjnyi szeletekre vágom, kiklopfolom, besózom és hűtőbe teszem.
A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágom és a zsiradékon megpirítom. Én most kacsazsírt használtam.
Beleteszem a felaprított gombát, megszórom borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel (Vegeta) és sűrűn kevergetve addig pirítom, míg zsírjára nem sül.
Ekkor megszórom finomliszttel, pár percig kevergetve pirítom, majd félrehúzom, beleteszem a pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Jól elkeverem, felöntöm kb. 6-8 dl vízzel, simára keverem, majd tűz felett, állandó keverés mellett, besűrítem.
A végén belekeverem a tejfölt, megforralom és elkészült.
Serpenyőben kevés olajat forrósítok, a hússzeleteket megforgatom réteslisztben és mindkét oldalát megsütöm.
Galuskával tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat