Bakonyi sertéshús

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 770 kalória
  • Ódri
Megosztás

A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk.
Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.
A visszamaradt zsírjában, a cikkekre vágott gombát lassú tűzön, lefedve pároljuk.

Olajon, a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk.
Fűszerpaprikával, kis ételízesítővel meghintjük, kevés vízzel felengedjük.
Beletesszük a megpárolt gombát, a szaftjával együtt.
Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat.
Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk.
Lassú tűzön forraljuk.
Galuskával tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat