Bakonyi pulykacombból

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 421 kalória
Megosztás

Felvágjuk kb. 2-2,5 cm élhosszúságú kockákra a pulykahúsokat, majd sózzuk, borsózzuk. Az olajban az apróra vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, majd a felvágott hagymát az olajon és a margarinon megdinszteljük. Beletesszük a húst, fehéredésig kevergetve sütjük. Ezután hozzáadjuk a paprikát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk és állni hagyjuk. Addig főzzük fedő alatt, amíg a hús csaknem puha lesz. A félig puha húshoz hozzáadjuk a gombát és puhára főzzük (vizet ereszt, ezért korábban ne adjunk hozzá vizet). Végül habarjuk be a tejföllel, vagy tejszínnel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat