Bakonyi halleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 328 kalória
Megosztás

Vágjuk finomra egy fej hagymát. A hagymát futtassuk meg kevés olajon.
Közben a zöldségeket vágjuk fel, tetszőleges darabokra.
Rakjuk rá a hagymára és pároljuk meg félig.
Közben a cikkekre vágott gombát is dobjuk rá a zöldségekre és fűszerezzük sóval, borssal, kevés zöldfűszerrel.
Szórjuk meg pirospaprikával és keverjük el, majd engedjük fel vízzel, vagy alaplével.
Forraljuk ki. A halat vágjuk 2*2 cm-es kockákra és rakjuk bele a levesbe, majd főzzük készre.
Mielőtt készen lenne, tejfölös habarással sűrítsük.
A forró levest szedjük tálba és kínáljunk mellé ropogós kenyeret, valamint tejfölt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat