Bakonyi fácán

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 409 kalória
  • Gabriella
Megosztás

A fácánmelleket kiklopfoljuk, majd a szalonnát rátűzdeljük, kissé megsózzuk, majd állni hagyjuk fél órát. Ezután a lisztbe beleforgatjuk, majd olajon kissé megsütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd beleszórjuk a paprikát, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát, zöldpaprikát, paradicsomot és a húst. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy teljesen puhára pároljuk, valamint a borral kipótoljuk közben. Amikor minden puhára főtt, tejfölt teszünk bele, majd galuskával kínáljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl tejföl  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej hagyma
  • dl fehérbor (száraz)  
  • 25 dkg gomba
  • mk pirospaprika (édes­nemes)
  • dkg szalonna (füstölt)
  • 0.60 kg fácán (mellfilé)
Vegye meg a hozzávalókat