Bakonyi csirkepaprikás

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 706 kalória
  • bobi
Megosztás

A kockára vágott, füstölt szalonnát, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Zsírjában, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.
Pirospaprikával meghintjük, és rátesszük a feldarabolt csirkét.
Kevés vizet öntünk rá, és fedővel letakarva pároljuk.
Amikor a csirke félpuhára párolódott, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott gombát, zöldpaprikát és a paradicsomot.
Kevés vizet öntünk hozzá, átpároljuk, majd a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük.
Hozzáöntjük a tejszínt, és egy-két percig forraljuk.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db egész csirkecomb
  • db zöldpaprika
  • pohár tejföl  
  • 10 g pirospaprika
  • 100 ml tejszín
  • 100 g vöröshagyma
  • 100 g füstölt szalonna
  • 20 ml Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 200 g gomba
  • 40 g liszt  
Vegye meg a hozzávalókat