Bácskai rizses hús lecsósan

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 815 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk.
Beletesszük a 2 x 2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát is, és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük lecsóval, vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot, őrölt borsot, majd az őrölt pirospaprikát is. Pörköltet készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz.
Összekeverve, kicsit összefőzzük. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
Apróra vágott petrezselyemzöldet is tehetünk hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat