Baconos tekercs gombaraguval

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 540 kalória
Megosztás

A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk és meghintjük sóval és borssal.
Ráfektetjük a bacon szeleteket és szorosan felcsavarjuk a húst.
Felszeleteljük kb 2 ujjnyi darabokra.
Saslikpálcára fűzzük az így kapott tekercseket.
Előmelegített serpenyőben kevés olajon süssük meg a tekercseket .
A raguhoz a kockára vágott bacont pirítsuk meg és adjuk hozzá a szeletekre vágott lilahagymát.
Pirítsuk össze és adjunk hozzá félbe vágott koktélparadicsomot.Sóval,borssal és frissen vágott rozmaringgal ízesítsük.
Ezután adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát És pároljuk meg a raguba kb 15-20 perc alatt.Közben kevés pirospaprikával szórjuk meg a tetejét a ragunak.
Ha megpárolódott a gomba ízesítsünk rá majd tálalhatjuk.
Először a forró ragu,majd a forró hústekercs.
Tipp:
A hústekercseket süthetjük sütőben is.
Ekkor olajozott tepsire rakjuk a hústekercseket és kevés vízzel meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon süssük alufóliával lefedve,majd ha puha a hús,akkor pirítsuk meg.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat