Baconös-sonkás-paprikás langalló

  • 6 személyre
  • 100 perc
  • 1351 kalória
  • Joe
Megosztás

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral, langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva, egy órát kelesztjük.
A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
A fokhagymát átnyomjuk, vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat