Baconos muffin

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 645 kalória
  • Feri
Megosztás

Elkészítés:
A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük és szintén kihűtjük.
Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós).
Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat.
Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát.
A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1 teáskanál krémsajtot. Ezután, a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt, füstölt sajttal és baconnel.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 perc alatt, szép pirosra sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat