Baconös csirkerúd

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 514 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A húst egyforma csíkokra, vagy kockákra vágjuk.
Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a lisztet és a zöldfűszereket, a reszelt sajtot, valamint a borsot és az ételízesítőt.
Jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a mellkockákat.
Egy őzgerinc formát, vagy szögletes sütőformát kibélelünk a szalonna szeletekkel úgy, hogy a végei kilógjanak a formából.
Belekanalazzuk a húsos masszát, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük, közepes lángon. Persze ez is mint minden sütőfüggő is, érdemes menet közben néha megnézegetni.
Ha készen van, akkor hagyjuk a formában hűlni egy kicsit, majd egy deszkára borítjuk.
Érdemes megvárni, míg teljesen kihűl, akkor szépen lehet szeletelni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat