Baconos csiperke

  • 2 személyre
  • 30 perc
  • 195 kalória
  • siklitimi
Megosztás

Egy lábosba belekanalazzuk az olajat, majd a kis kockákra vágott bacont megpirítjuk rajta.
Ha már jó a szalonna, akkor rádobjuk az apróra kockázott hagymát, és átpirítjuk.
Jöhet bele a közben alaposan megmosott és negyedekre vágott gomba.
Megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, ízlés szerint. Kis lángon, letakarva hagyjuk párolódni, a saját levében, amíg roppanósra nem puhul.
Közben a tejfölt a liszttel jól elkeverjük, és ha a gomba már jó, akkor a forró levéből is teszünk egy kanálnyit a tejfölhöz, így kiegyenlítjük a hőkülönbséget.
Behabarjuk a baconos gombát, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és ha egyet rottyant, akkor már készen is van.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat