Baconba tekert sertésmáj hagymás burgonyával

  • 3 személyre
  • 50 perc
  • 810 kalória
  • Anji
Megosztás

A májat megmossuk, kisebb szeletekre vágjuk és betekerjük a baconba. Wokba rakjuk az aljára egy két kanál étolajat rakunk,de nem kell sok,mert a bacon szalonnából is sül ki annyi zsír,hogy elég legyen,majd a fűszererekkel ízlés szerint beszórjuk. A májat nem szoktam közvetlenül megsózni,hogy ne keményedjen meg. Forgatva készre sütjük. Közben a burgonyát meghámozom, kockázom, sós vízben puhára főzöm.Ameddig a burgonya fő, a zsiradékon a finomra aprított hagymát szalmasárgára pirítom egy tapadásmentes serpenyőben.
A burgonyáról a vizet leöntöm, törővel összetöröm,de hagyok benne nagyobb darabokat is és a hagymás zsiradékra borítom. Ha még szükséges, sózom, borozom. Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat