Babpürével töltött gombafejek mártogatóval

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 414 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 kanál házi, sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel. Kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük.
Kevés olívaolajat alácsorgatva, 10 perc alatt, előmelegített sütőben megsütjük.
Használható hozzá konzerv bab is. Ha van kevés maradék, melegszendvicskrémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, és a gombafejekkel együtt tálalom.


Hozzávalók
  • 40 dkg gomba  
  • 20 dkg bab
  • db Tesco Finest friss tojás
  • db zsemle
  • kanál paprikakrém
  • 10 dkg kenőmájas (vagy májkrém)
  • kevés Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kevés petrezselyemzöld (+ 1 kevés a mártogatóhoz)
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • dl tejföl (mártogató)  
  • kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral (mártogató)
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (mártogató)
  • kevés Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (mártogató)
  • szál újhagyma (mártogató)
Vegye meg a hozzávalókat