Babpürével töltött gombafejek mártogatóval

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 444 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 kanál házi, sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel. Kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük.
Kevés olívaolajat alácsorgatva, 10 perc alatt, előmelegített sütőben megsütjük.
Használható hozzá konzerv bab is. Ha van kevés maradék, melegszendvicskrémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, és a gombafejekkel együtt tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat