Bableves

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 912 kalória
  • pipi
Megosztás

A babot előző este beáztatjuk, másnap hideg vízben kezdjük el főzni, amikor félig megfőtt hozzáadjuk a fűszereket(fél kávéskanál őrölt bors, fél kávéskanál őrölt kömény és ízlés szerinti ételízesítő), a kolbászt és a zöldségféléket. Világos rántást készítünk,amibe belereszelünk két gerezd fokhagymát, hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát és egy kanál tejfölt, összekeverjük és ha a leves összes hozzávalója megfőtt ezzel rántjuk be. Felforraljuk és tálaljuk.
Aki szereti esetleg tehet bele egy kevés ecetet is, ízlés szerint tehetünk még bele egy tojásból készült csipetke tésztát is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat