Bableves kolbásszal

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 894 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A babot előző nap beáztatjuk.
A hagymákat apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk.
A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk.
A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

Elkészítés:
A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát, majd pár percig pirítjuk.
Hozzáadunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.
Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.
A végén adjuk hozzá a kolbászt és csipetkét, vagy apró galuskát főzünk bele.
Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat